Lotte Dierick wint Gouden Gard 2016

Tijdens een spectaculaire prijsuitreiking heeft Lotte Dierick de prestigieuze patisserieprijs Gouden Gard gewonnen. Uit handen van Patrick de Vries, de winnaar van 2015, nam zij de prijs in ontvangst. De Zilveren Gard ging naar Marlon Koning en Lotte Bode veroverde de Bronzen Gard. In totaal waren er dertien deelnemers.

Lotte Bode, Lotte Dierick en Marlon Koning tonen trots hun gewonnen gardes!

Lotte Bode, Lotte Dierick en Marlon Koning tonen trots hun gewonnen gardes!

Maanden en maanden voorbereiden, hebben ervoor gezorgd dat deze mooie prijs is veroverd. De winnaar reageerde enthousiast en verbaasd: “Jeetje! Ik ben iedereen echt heel dankbaar. Mijn familie, mijn bedrijf waar ik net nieuw binnen ben… Echt heel mooi om deze prijs te winnen!” Lotte’s showtafel stond in het teken van het thema Helal en ze behaalde met alle producten in totaal 814 punten. De nummers twee en drie volgden met 778 en 757 punten.

Lotte Dierick winnaar Gouden Gard

De Gouden Gard winnares showt de trofee bij haar winnende showtafel.

Talentenprijs naar Bas Klarenbeek

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 35 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Bas Klarenbeek als beste. Bas die net daarvoor ook al de Consumentenprijs uit handen van het vakblad Bakkers in Bedrijf had gekregen, was erg blij met beide prijzen: “Nu is het tijd voor taart en een biertje!”. Alle kandidaten hadden stuk voor stuk prachtige desserttaarten gemaakt rondom het vastgestelde thema 1001-nacht. Bas liet Anne Overmeer en Janna van Eijk achter zich.

Bas Klarenbeek met zijn winnende desserttaartje.

Bas Klarenbeek met zijn winnende desserttaartje.

Excellent Talent

Juryvoorzitter Cees Bakker spreekt van een bijzonder hoog niveau: “Vanaf dit jaar kennen wij een extra prijs toe aan alle uitmuntende deelnemers van de Talentenprijs en de Gouden Gard. Deelnemers die een bovengemiddelde prestatie leveren, krijgen een Excellent Talent stempel op de oorkonde. Dertig procent van de Talentenprijs en 80 procent van de Gouden Gard deelnemers heeft dit jaar de titel Excellent Talent gekregen!”.

Volledige uitslag

De volledige uitslag van de wedstrijd:

Wedstrijd Gouden Gard

  • Gouden Gard – Lotte Dierick, De Patissier, Oegstgeest
  • Zilveren Gard – Marlon Koning, Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk
  • Bronzen Gard – Lotte Bode, Soetenso, Leiden en Hop en Stork, Den Haag

Wedstrijd Talentenprijs

  • 1e plaats – Bas Klarenbeek, Huize van Wely, Noordwijk
  • 2e plaats – Anne Overmeer, Patisserie Kuyt, Amsterdam
  • 3e plaats – Janna van Eijk, Restaurant Avant-Garde Van Groeninge, Eindhoven

Consumentenprijs

Tatjana Eerhart en Hilco Wagenaar van het vakblad Bakkers in Bedrijf hebben ook alle taarten van de deelnemers aan de Talentenprijs geproefd. Het taartje van Bas Klarenbeek kwam ook hier als beste uit de bus. Tatjana: “Het is ook belangrijk om er vanuit het oogpunt van de consument naar te kijken. Hoe ziet het taartje eruit op het bord en hoe als het is doorgesneden. Zo hebben we ze allemaal beoordeeld en de uiteindelijke winnaar bepaald.”

Social Media Prijs

De Social Media Prijs ging naar Marlon Koning. Via Instagram, Facebook en Twitter wist hij de meeste stemmen binnen te halen voor de showtafel.