Lisa Matthijssen winnaar Gouden Gard 2017

In een overvol Miele Experience Center in Vianen heeft Lisa Matthijssen de Gouden Gard in ontvangst genomen. Tijdens een spectaculaire prijsuitreiking kreeg zij deze uitgereikt uit handen van Lotte Dierick, de winnaar van 2016. De Zilveren Gard ging naar Nick de Haas en Janna van Eijk veroverde de Bronzen Gard. In totaal waren er zeven deelnemers.

De trotse winnaars Janna van Eijk (brons), Lisa Matthijssen (goud) en Nick de Haas (zilver).

De trotse winnaars Janna van Eijk (brons), Lisa Matthijssen (goud) en Nick de Haas (zilver).

Eindelijk kon er feest worden gevierd na maanden van intensief trainen. Na afloop kon Lisa het nog niet echt bevatten: “Wow, dit is echt geweldig! Het moet echt nog even indalen. Met deze prijs ben ik echt, echt heel blij.” De showtafel die Lisa maakte stond in het teken van het thema Prehistorie. Hiermee behaalde ze 673 punten. De nummers twee en drie volgden met 629 en 607 punten.

Winnaar Talentenprijs

De winnaars van de Talentenprijs: Milou Janssen, Sanne Eberhart en Megan Boom

De winnaars van de Talentenprijs: Milou Janssen, Sanne Eberhart en Megan Boom

Aan de wedstrijd om de Talentenprijs deden 26 deelnemers mee. De jury beoordeelde het desserttaartje van Sanne Eberhart als beste. Milou Jansen en Megan Boom complementeerden het podium. Alle ingeleverde desserttaarten waren prachtig om te zien en stonden volledig in het teken van het vastgestelde thema “The Sense of Africa”.

Hoog niveau

Lisa Matthijssen wint Gouden Gard 2017.

Lisa Matthijssen wint Gouden Gard 2017.

Juryvoorzitter Dré Eversteijn, zelf oud-winnaar van de Gouden Gard in 2009, spreekt van een geslaagde dag. “Het niveau van de ingeleverde taarten bij de Talentenprijs is echt bijzonder hoog. Het zijn stuk voor stuk echte desserttaarten en dat is mooi om te zien. Ook bij de Gouden Gard blijven de deelnemers zich ontwikkelen. Naast het feit dat er zeven prachtige showtafels stonden, was er eentje die er qua beleving uitsprong. Daar werd Franse muziek afgespeeld en dat paste volledig bij het thema van deze kandidaat. Dat is mooi om te zien.”

De uitslag

De volledige uitslag van de wedstrijd:

Wedstrijd Gouden Gard

  • Gouden Gard – Lisa Matthijssen, Coco & Sebas, 673 punten
  • Zilveren Gard – Nick de Haas, De Bakkerszonen, 629 puten
  • Bronzen Gard – Janna van Eijk, Brownies & downieS, 607 punten

Wedstrijd Talentenprijs

  • 1e plaats – Sanne Eberhart, Patisserie Tout, 210 punten
  • 2e plaats – Milou Janssen, Christian Chocolaterie & Patisserie, 195 punten
  • 3e plaats – Megan Boom, Grand Hotel Huis ter Duin, 193 punten

Social Media Prijs

De Social Media Prijs was ook een prooi voor de winnares van de Gouden Gard. Het showstuk van Lisa Matthijssen wist bij de volgers van de Gouden Gard de meeste stemmen te behalen via Instagram, Facebook en Twitter.

Consumentenprijs

Het vakblad Bakkers in Bedrijf reikt jaarlijks de Consumentenprijs uit. Angelique Bosman heeft namens het vakblad alle taartjes van de Talentenprijs deelnemers geproefd. Hier kwam het taartje van Sanne Eberhart als beste uit de bus. Angelique reikte samen met haar collega Gjelt Douma een cheque uit voor een VIP-reis naar de vakbeurs IBA die in het najaar 2018 zal plaatsvinden in
München.

De publiciteit rondom de wedstrijd van de Gouden Gard wordt verzorgd in samenwerking met de afdeling Communicatie van de NBOV. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Verkerk, tel. 0182 – 6930 30 of Hidde de Brabander, voorzitter Gouden Gard, tel. 06 – 19 24 81 88.